DOKY Eğitici Eğitim programı, belirli branşlara sahip öğretmenlerin sınıf içerisinde/özel derslerde karşılaştığı doğru okuma-anlama becerileri seviyesine uygun olmayan öğrencilerle özel yöntem ve tekniklerle çalışmasını ve başarıya ulaşmasını sağlar.
Bu program aynı zamanda öğretmenlere yeni bir çalışma alanı yaratır.
DOKY Eğitici Eğitim programına katılan eğitmenler, eğitim sonunda okuma-yazma aşamasını tamamlamış ve artık okumaya başlamış 1.sınıfın 2.dönemi itibariyle 8.sınıf düzeyine kadar ihtiyacı olan tüm öğrencilerin doğru okuma ve doğru anlama becerilerini geliştirecek bilgi, yöntem ve hakimiyete sahip olur.
DOKY Eğitici Eğitim Programına üniversitelerin Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümlerinden mezun olan eğitimciler katılabilir.
Kursiyer bu aşamada süreci yorumlaması ve kendine referans oluşturması amacıyla gözlemci olarak gruplara katılacaktır. Öğrendiği yöntemleri pekiştirecek aynı zamanda ders işlenişini, bilgiyi nasıl aktaracağını, ders içerisinde karşılaşılan durumları ve çözümleri, dersi nasıl ilerletmesi gerektiğini burada öğrenip ders içi hakimiyeti kolaylıkla sağlayacaktır. Gözlem dersleri saha alanı olarak benimsenmeli dersler boyunca mentor öğretmenle iletişim halinde kalınmalıdır.
Eğitimi tamamlanan kursiyer, sunum değerlendirme aşamasında 14 ders saatlik kısımda hazırladığı materyalleri bir kitapçık haline getirir, bu kitapçıktaki materyalleri mentor öğretmene ve HAKE Eğitim yetkililerine sunar. Eğitimin 24 ders saatlik gözlem kısmında edindiği bilgilerle materyallerin seviyesi, amacı, kazanımları ve aktarımı hakkında bilgi verir. Öğretmenin hitabet, soyut konuları somutlaştırma, doğru okuma ve anlama konusundaki yönlendirmeleri ve zaman yönetimi gibi yetenekleri bu aşamada öncelikli kriter olarak değerlendirilir.
2 ders saatlik bireysel danışmanlık eğitimi, kursiyerin zihninde süreci tamamen netleştirmesini sağlar ve eğitim içeriğini kalıcı hale getirir. Aynı zamanda kursiyere HAKE Eğitim kültürünü aşılar.
Eğitici Eğitimi’nin son adımı olan simülasyon aşamasında kursiyer süreç içerisinde çıkabilecek olası sorunları ve karşılaşabileceği farklı olasılıkları nasıl çözüme kavuşturabileceğini öğrenir. Bu adım kursiyerle soru cevap şeklinde ilerler. Sorulan sorular öğrenci ve veliden gelecek öğretmenin kriz yönetimini ölçebilecek nitelikte olur.
Program 14 ders grup eğitimi, 24 ders gözlem, 1 ders sunum değerlendirme, 2 ders bireysel danışmanlık ve 1 ders soru-cevap üzerinden simülasyon olmak üzere toplamda 42 ders saatini kapsar.