İstanbul

İş Hayatında Kişisel Gelişim Neden Önemlidir?

Rekabet ortamında işletmelerin ayakta kalabilmesi, üretim faktörlerini en etkin ve verimli şekilde kullanmalarına bağlıdır. Bu üretim faktörleri içerisinde en önemli olan faktör insandır. İşletmelerin, etkinlik, verimlik, kalite ve maliyet unsurlarında üstünlük sağlayabilmeleri çalışan performansına bağlıdır. Daha kaliteli ve düşük maliyetli üretim yapılması, müşteri memnuniyeti ve yüksek hizmet kalitesi yüksek performanslı iş görenlerin katılımlarıyla gerçekleşir. İşletmenin maddi kaynakları ne kadar güçlü olursa olsun, insan kaynakları yeterli etkinliğe ve verimliliğe sahip değilse başarılı olma oranı düşük olacaktır. Hızla globalleşen dünyada yıkıcı rekabet ortamında işletmeler iş gören performansını en üst seviye de tutmak zorundadır.

Devamını Oku

İş Hayatının Kötü Alışkanlıkları Nelerdir?

İş hayatının zor bir yol olduğunun hepimiz biliriz. Her geçen gün değişen iş yapısı, meşakkatli projeler, yönetimsel değişiklikler, ekiplerin değişmesi ve şirket kültürü derken ayak uydurmamız gereken birçok pürüz ile karşılaşırız. Bunların genel problem olduğunu varsayarsak; işi zamanında yetiştirme, hata yapmaktan korkma ve iş-özel hayat dengesini kurmaya çalışmak derken enerjimizi tüketiyoruz. Tüm modumuzu aşağıya çeken bu sebepler bizleri her şeyden şikâyet eden, olumsuz bir karaktere dönüştürüyor.

Devamını Oku

Çocuğunuza okumayı nasıl sevdirebilirsiniz?

Çocuklara kitap okumayı sevdirmek, onları iyi birer okur yazar yapmak mümkün mü? Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden yapılan çalışmaya göre Türkiye’nin kitap okuma süresi günde 7 dakika. Peki çocuklara kitap okumayı nasıl sevdirebiliriz? Onları iyi birer okur yazar yapmak mümkün mü? İngiliz gazetesi Guardian bakın bunun için hangi önerilerde bulunuyor.

Devamını Oku

Bir lise öğrencisi görelilik kuramına yaptığı inanılmaz açıklama ile 250.000$ kazandı!

Alman fizikçi Albert Einstein, görelilik kuramını tanımlamak için karmaşık denklemlere ihtiyaç duymuştu. Ancak Filipinler’den 18 yaşındaki Hillary Diane Andales sadece bir araç, birkaç cep telefonu ve Usain Bolt ile görelilik kuramını açıkladı.

Devamını Oku

Üniversite yıllarını boşa harcamayın

Üniversite yılları kişisel gelişiminiz için çok önemli bir zaman dilimidir. Bu dönemi verimli geçirmeniz kariyer gelişiminize büyük bir katkı sağlarken, boş geçirmeniz de altın kıymetindeki yıllarınızın heba olup gitmesine sebep olacaktır.

Devamını Oku

Madde madde iş stresiyle başa çıkma yolları

İş yerindeki uzun süreli stresin kişiler üzerindeki yansımaları farklı şekillerde olabiliyor. Bu belirtilerden bazılarını sayacak olursak bunlar; Kendine güvensizlik, uyku bozukluğu, gelecek kaygısı, performansın düşmesi, hatalı iş çıkarma oranlarında artış, dayanışmaların azalması, rekabetin artması, iş arkadaşlarına tahammülsüzlük ve ilişkilerin bozulması, yetersizlik duyguları, devamsızlığın artması… olarak devam eder.

Devamını Oku

Hikâye Okumak Evrensel Bir Deneyim

Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, kültürel kökenlere ve farklılıklara bakılmaksızın, hikâye okumak insanların birbirine empati duymasını sağlayan evrensel bir deneyim.

Devamını Oku

Hedef Belirleme ve Motivasyon

Hedef belirleme ile istek çoğu zaman karıştırılır. İsteğin hedefe dönüşmesi için eyleme geçmek gerekir. Eylem aşamasında küçük parçalara bölünmemiş hedefler, kişi için altından kalkılamaz bir yüktür. Bunun yük haline dönüşmemesi için hedefler nasıl planlanmalı? Belirlenen hedeflere ulaşabilmek için neler yapmalı?

Devamını Oku

Çocuklarda kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırılır?

Kitap, çocukların dil becerilerini geliştiren, onları bilişsel, duygusal, ruhsal ve ahlaki açıdan geliştiren en önemli araçtır. Çocuklar kitaplar sayesinde düşünmeyi ve etrafında olan şeyleri sorgulamayı öğrenir. Çocuklarda kitap okumanın belli bir yaşı yoktur. Bebekler bile kendilerine uygun kitaplar okunduğunda çok eğlenir ve öğrenirler. Kitap okuma alışkanlığı, kitap okumayı öğrendikten sonra bu işi zevkle ve sürekli olarak devam ettirebilme sürecidir.

Devamını Oku